Latest Posts

Ayni Yerde Ayni Saatte Fotografcilar ve Evlenecek Ciftler:)

By 16:29

Herkes icin zor birgun dugun gunu… Konuklari en iyi sekilde agirlamaya calisan aile bireylerinden makyajinizi yapan makyoze kadar -ki en agir sorumluluklardan biri onun omzunda- makyozunuz calisirken ordan burdan izinli yada izinsiz sizi fotograflamaya calisan ve fotograf gunesini kacirmakta endise eden fotografcinizdan yaninizda size eslik eden kiz arkadaslariniza kadar herkesin zor anlar yasadigi birgun dugun gunu… Bir o kadar tehlikeli, tehlikeli diyorum cunku etrafinizdaki herkes yalan soylemeye dunden hazir olabilir.

2008 yilinin en one cikan dugun filmi BRIDE WARS’ta bu durumu acikca ortaya koyan bir kisim, hepimizin gozune eminim carpmistir. Dugun organizatoru ayni gece ayni binada farkli salonlarda iki kiz arkadasin dugun torenlerine ev sahipligi yapar. Gelinlerin salona girisinden once her ikisinin odasina sirayla ugrar ve ikisine de ayni cumleleri eksiksiz tekrarlar. Cumleler “ Biliyor musun Emma/Liv, simdiye kadar gordugum en guzel gelinsin, torenine ev sahipligi yapmak bizim icin bir onur, salon ve konuklar hazir, kapida yerini alabilirsin.” Toren organizatorunden farkli seyler duymak siradisi birsey aslinda. Onlar zaten sizin icin ozel olan bir gunu daha ozel kilmaya ugrasmis, tum gunu kapali bir binada kosturarak gecirmis kisilerdir. Siz digerleriyle aynisiniz onlar icin...Peki ya guzellik salonundakiler… Sanirim sizde digerleriyle aynisiniz onlar icin. Kendinizi salon calisanlarinin kucagina birakiyorsaniz az da olsa risk aliyorsunuz demektir. Ya fotografciniz? Bana gore o gun yalan soyleyemeyen soylese de basarisiz olma ihtimali en yuksek kisi fotografci. Fotograflari onu ele verir cunku:)Acikca soylemeliyim ben gelinlerimin hep guzel oldugunu dusunmusumdur, sanirim bu konuda sansliydim:)

Annapolis, MD’de pekcok genc cift tarafindan nikah yeri ve fotograf cekimi acisindan popular olan bir yer var. US Naval Academy. Icindeki gosterisli sapeliyle, yemyesil bahcesi ve fotojenik binalariyla haftasonlari ardi arkasi kesilmeden pekcok torene ev sahipligi yapiyor. Sapelden cikan ciftler ve fotografcilari bahcede fotograf cekimlerine basliyorlar. Etrafta bes belki alti gelin ve damat gormek mumkun. Bazen gergin anlar yasanmiyor degil. Yanyana gecen gelinlerin bakislarinda damatlarinin sicak selamlasmalarini ve birbirlerini tebrik etmelerindeki pozitifligi gormek imkansiz. Kabul edelim biz kizlar gelinsek etrafta baska gelin gormekten hoslanmayiz. Cunku saatlerdir guzelligimze guzellik katmak icin ugrasmisizdir, saclarimiz yapilirken boynumuzdan terler akmistir, manikurumuz sirasinda canimiz acimistir, solaryumda sikintili saatler gecirmisizdir, makyajimiz bozulmasin diye gulmemisizdir bile vs. Uzerimizdeki ilginin dagilmasi istedigimiz en son seydir degil mi? Bazen yanimizdan gelinliginin eteklerini tutarak kosar adimlarla ofkeli ifadeyle -belki biraz gergin- gelinin gectigini goruruz. Arkasindan gelinin hizina yetismeye calisan damat ve onlarinda arkasindan kosar adimlarla gelen bir fotografci. Ya da merdivenin basamaklarinda nedimeleriyle fotograf cektiren gelini basamaklarin altinda sikintiyla bekleyen baska bir gelin… Benzer bir ortami Ihlamur Kasr-i Istanbul’’da gormek mumkun. Haftasonlari en hareketli cekim yeri. Alan Naval Academy deki kadar genis olmadigindan Kasr’da daha sorunlu anlar yasamak mumkun. Stresli fotografci arkadaslar, sikintidan kendini kaybeden gelinler…

Her an gergin dakikalar yasanabilir. Cunku herkesin stresli oldugu birgun. Ayni mekani paylasamayan fotografcilar, birbirinden rahatsiz olan gelinler, ayni cumleleri herkese soyleyenler vs. Bu durumda yapilmasi gereken en dogru sey, varolan aksakliklari gozardi edip gelinsek kendi guzelligimize guvenmek, fotografciysak isimize odaklanip cifti sakinlestirip oyalamak ve bekleme surelerini pozitif bir sekilde gecirtmek. Onlar offlarken siz de offlarsaniz kendi isinizi zorlastirmissinizdir demektir.

Yelda Calimli
3 Eylul 2009, Baltimore/MD

You Might Also Like

0 yorum