Latest Posts

Muhabiriniz New York'tan Bildiriyor…

By 14:03 ,

Birkac gun bosluga guzel bir tatil sikistiralim dedik ve New York'a geldik. Yine olaganustu zaman gecirdigimi, yurumekten harap bitap dustugumu buna ragmen gormem gereken her yeri gordugumu saklamayacagim sizlerden. Bir de unlu Broadway Muzikali ''Chicago''yu gorup yapacaklar listemden cikardim ya benden mutlusu yok.
Manhattan askimi bilmeyen kalmadi sonunda. New York'ta son uc gun son iki gun diye gun sayip saat hesabi bile yapmaya basladim simdidden, donesim yok. Aradigim hersey var burda ve bir de yabancisi olmadigimiz bir atmosfer… Gezdigin yerler arasinda Istanbul'u hangi sehire benzetiyorsun diye sorarsan cevabim New York… O yuzden Istanbullu herkes New York atmosferine kolayca kaptirir kendini. Egri bugru kaldirimlari, kalabaliktan yurunmeyen caddeleri, gurultusu, dunyanin sentezi denebilecek her yerden insanlariyla New York, Istanbulla bir benim gozumde.
Uzun suredir keyfimce fotograf cekememistim, makinemi elime alisim hep is sebebiyleydi, belli bir amaci vardi. Bu kez tadini cikara cikara oradan buradan bir suru fotograf cektim. Hemen paylasayim sizinle yeni fotograflarimi...Ilk olarak sizlere 103. caddede rastladigim bu asfalt sanatcisindan bahsetmek istiyorum. New York'un farkli yerlerinde resimlerini yapip birakiyormus, bir daha nereye hangi caddenin kaldirimina resim yapacaginin belli olmadigini soyledi. Aksanindan anladigim kadariyla kendisi Fransiz. Karsima ciktigi icin cok mutlu oldum:)


You Might Also Like

6 yorum

  1. bunlar nefis resimler, Hürriyet Gazetesinde görmüş ve çok etkilenmiştim..nasıl çizilebilir diye de kafa yormuştum....senin blogu takip etmek çok keyifli sevgili yelda....))

    YanıtlaSil
  2. çizim şahane sen süpersin bunları karelediğin için istanbul seni çağırıyor haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  3. büyüleyici görünüyor. en az duvara asılacak kadar değerliler üstünü çiğnemek ne büyük ironi

    YanıtlaSil
  4. O_o Waoww !

    New York'un İstanbul'dan farkı sanırım, burda adamın biri caddeye böyle bir şey çizmeye kalksa;

    1- Çizdirtmezler.
    2- Çizebilse bile ertesi gün üstünü badanayla kapatırlar :/

    Sokak sanatçılarının hastasıyız...

    Fotolar süper ! Ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar Yelda...great blog and I have to say, as someone who lives both in Ist. and NY your words (and pictures) have captured the similarites between the two and NY's unique rhythm very well, keep up the great work :)

    YanıtlaSil