Latest Posts

Evlilikte Sonsuz Mutluluk Icin Dogadan Enerji Almak

By 14:34


Ciftlerin evlilik mekani secimi ile ilgili aylar oncesinden baslayan telaslari, mekanlarin ozellikleri ve bu secimin sebepleri bende hep merak uyandirmistir. Ilginc pekcok evlilik teklifi izledik TV de, muhtesem bir o kadar da siradisi dugun yerleri ve balayi yerleri gorduk, okuduk.


Bir aksam CNN’de rastladigim nikah toreninden bahsetmeliyim sizlere. Bildigimiz gibi bilimadamlari uzaya seyahet gerceklestirilir mi sorusu uzerinde uzun yillardir calisiyorlar. Artik pek cok deneme ve egitimin ardindan ciftler uzayda evlenebilme deneyimini yasayabiliyor. Ilk uzay dugunu 2 Haziran 2009’da C. Cashman ve M. Waling adli cift tarafindan gerceklestirildi. Sifir yercekimi, agirliksiz, yere basmadan gerceklestirilen bir toren. Milyon dolarlar harcanarak gerceklestirilen bu torenin misafirleri, yeryuzunde canli yayinla ciftin mutlulugunu paylasir ve siradisi bir toren tamamlanmis olur ve tarih sayfalarindaki yerini alir. Bu torene ait dugun fotograflari sanirim yeryuzunun en ilginc dugun fotograflari unvanina sahip oldu.

Bir baska populer dugun yerinden aklimda kalan ilginc bir o kadar da komik bir goruntuden bahsetmek istiyorum sizlere. Yer Niagara Selaleleri, New York. Burasi suyun gurultusunu tum beyninizde hissedebilecegiz bir yer. Suyun muthis enerjisini farketmemek elde degil. Etrafta pekcok sapel ve kiliseye rastlamaniz mumkun. Bazi ciftler de bu ciftimiz gibi kilise gibi kapali mekanlar yerine selalenin kenarinda evlenmeyi tercih edebilir. Torende cift karsilikli yerini alir, suya arkasini donmus olan rahip, evliligin anlamini belirten cumleleri kitaptan okur ve sirada yuzuk merasimi vardir. Rahip aradan cekilir, en guzel gun batimi fotograflari icin fotografci yerini alir, Geline sevgiyle bakan damat, yuzuk sozcuklerini soyleyip yuzugu gelinin parmagina gecirecegi an, sebebi ruzgar mi suyun energjisi mi, heyecandan terleyen parmaklar mi bilinmez, binlerce dolarlik yuzuk, damadin parmaklari arasindan kayar ve selalenin coskun kopuklu sulari arasina gider. Saskinlik icinde kalan cift, ne yapacagini bilemez halde birbirilerine sarilip kahkahayla gulmeye baslarlar. Sonrasini inanin ben de merak ediyorum.

Parasutle, buz ustunde, goz gozu gormeyecek siddetteki tipide dagda, ucakta, kopru ustunde, su altinda,su ustunde golde, sandalda gibi pekcok ilginc dugun ve dugun yeri duyduk, gorduk. Az maliyetlisi dururken ust standartlarda gerceklestirilen bu dugun torenlerinin sebepleri uzerine hep dusunmusumdur. Sebep gosteris, pahali bir deneyim yasamak, misafirlere unutamacayaklari bir gece gecirtmek yada ana haberlere konu olmak olabilir mi? Bunlar bir yana, Amerika da ciftlerin mekan seciminde ilk siralarda tuttuklari bir nokta var. Dogadan enerji almak ve mutlulugu daim kilmak. Tum bu siradisi mekanlarin seciminde oncelik mutlulugun surekliligini istemek. Balayinda selale suyu ile islanmak, altinda opusmek, sarilmak; dagda agaclar arasinda kayak yapmak; doganin kucagina kendine birakip, oksijenli ve bol enerjili yerlerle evlilige, yasamindaki en onemli sayfaya guzel bir baslangic yapmak.


Ulkemiz doga guzellikleri acisindan sonsuz firsatlar sunarken bu tip doga konseptli dugun organizasyonlari icin maalesef ekstra zaman, para ve is gucune ihtiyac duyariz. Ulkemizde gol kenari dugunlerinin popular olmaya basladigini goruyorum. Harika bir gol dugunu icin varolan deneyimli bir organizasyon firmasindan yardim almak isinizi kolaylastiracagi gibi ben bu isi kendim de yaparim diyorsaniz uygun fiyatli bir catering firmasiyla anlasip oturma planindan cevre suslerine kadar kendiniz de dugununuzle ilgilenebilirsiniz.




Gelin ve damat olarak zevkinize hitap eden bir organizasyonla dunyaevine girmek eminim harika bir duygudur. Maalesef gunumuzde kendini yenilemeyen bir sezon boyunca belkide daha uzun yillar ayni dekorasyon rengini ve cesidini kullanan, gelin ve damadin beklentilerine kulak asmadan “Siz merak etmeyin…” gibi cumlelerle onlari telkin etmeye hazir pekcok organizasyon firmasi goruyoruz. Sizi mutlu etmeyecegini dusundugunuz bir organizasyon firmasiyla anlasmaktansa zaman ayirip hayatinizin en pahali partisini kendiniz organize edin. Misafirlerimizi doganin gucunu hissedebilecekleri yere cagirip evliliginize enerjisini tasiyabileceginiz organizasyonlar yapmakta zorlansakta guzel bir dekorasyonla ve siradisi denmeyecek kadar siradan olan mekanlarla da siz, dugun cifti olarak enerjinizi etrafa ve misafirlerinize yayabilirsiniz. Partnerinizle zaman gecirmekten hoslandiginiz, dogasini kokusunu sevdiginz yerleri dugun yerine cevirmekten korkmayin. Kendi zevkinizi, renklerinizi, tarzinizi ve secimlerinizi dugun yerinizde sergileyin.

Yelda Calimli
2 Eylul 2009/Baltimore, MD

Fotograflar:Unique Wedding Tips, bashdc.files.wordpress, herecomestheguide, destination-style,marcoislandmarriott

You Might Also Like

1 yorum