Latest Posts

Bu blog garip birsey oldu:)

By 12:04 , ,

Bu haftasonu Dogu - Bati ve Kuzey Amerika - Guney Amerika kulturlerinin karisimi iki dugunde bulundum. Tabi ki fotografci olarak, ara sira davetli rolune de girdim canimmm, yemeklerin tadina da baktim:) Blogumun adi Yasam 365 ama bakiyorum son yazilarim hep fotograf ve fotografcilikla ilgili, ne yapayim hayatima giren en ilginc kisileri ve en ilginc anlari fotograf sayesinde yasiyorum. Size bir gezi yazisi iletsem bile beni en heyecanlandiran kismi sizinle paylastigim fotograflar oluyor. Simdi nerden baslayip nasil anlatayim fotograf kisimlarini gecersem degil mi?

Ben size ciftler hakkinda kisa bir bilgi vereyim. Cumartesi ciftimde gelin Amerikali, damat Puerto Ricolu:) Asagilarda bir yerlerde Puerto Rico ile ilgili Anti-Turist gezi yazim var:) kaciranlar varsa aranizda, okumanizi siddetle tavsiye ederim. Gidip gormus biri olarak az-cok Puerto Rico kulturu hakkinda bilgimiz var, bu super:)

Pazar gelinim Taylandli, damat ise Musevi dinini benimsemis bir Amerikali. Ne kadar renkli bir dugun oldugu burdan belli degil mi? Tayland kulturune de asinayim cunku sevgili dayiciklarimdan birinin esi ve dunya tatlisi iki kuzenim Cecile ve Aline’nin anneleri, benim de yengem olan TiTou, Taylandli. Simdiden gelin ve yakinlariyla konusacak seylerim hazir.

Anlayacaginiz uzre organizasyonlar icin gelin ve damatla -ilk- dugun gunu tanisip birbirimizi ilk dugun yerinde gormuyoruz. Dugun oncesi kararlastirdigimiz bir gun bir yerlerde bulusuyoruz yada evlerinde misafir ediyorlar bizi, ayrintilar ve karsilikli beklentiler uzerinde uzun uzun konusuyoruz.


Mesela, cumartesi dugunu icin ciftin evlerinde misafir olduk, Puerto Rico ve diger adalara olan tatilimizden bahsetme firsatimizda oldu bu sayede, sehri ne kadar sevdigimizi de anlattik:) Yine ikiyuzluluk yaptim ama olsun artik o kadar:) Gelinle damat -Heather ve Richard- iki yildir birliktelermis, dunya tatlisi iki guzel kiz cocuguyla da harika bir aile kurma hazirligi icindelerdi.

Pazar gunu dugun organizasyonu icin damatla Starbucks'ta bulustuk haftalar oncesinden. Gelin fotograflarimizi cok begenmis ve biz de karar kilmislar (sagolsunlar, boyle seyler duymak beni cok mutlu ediyor). Michael ve Chanida, Hawai’de bulmuslar birbirlerini. Chanida’nin Tayland’dan Amerika’ya uzanan hikayesinin temelinde egitim var sanirim. Kendisi psikolog; Michael da doktorasini yeni tamamlamis bir muhendis. Dugunde Musevi dininden ve Uzakdogu’nun cay toreninden derlemeler olmasini istiyorlar. Merak ettigim ve asla yakindan izleme firsati edinemedigim kulturel olaylara taniklik edecegim icin cok heyecanlandigimi soylemeden edemeyecegim.

Bu iki gun icersinde bir suru insanla tanistim. Bazilariyla dil sorunumuz oldu, vucut diliyle anlastik mesela Chanida'nin Tayland'dan gelen aile uyeleri; bazilariyla anlasmamamiz icin hic bir sorun yoktu ama anlasamadik...Neyse olur boyle seyler…:) Ben sizi meraklandirmayayim da su ciftlerin fotograflarini gosteriyim size:) Dugun ayrintilari yolda geliyor....

You Might Also Like

8 yorum

  1. Sana öyle gelmiş bence hiçbir gariplik yok:)

    YanıtlaSil
  2. Iyi iyi bunu duyduguma cok sevindim misu, devam o zaman:)

    YanıtlaSil
  3. tatlım ne güzel ıkı farklı güzel güne ortak olmuşsun daha çok fotograf olsun :) bır de yazının sonlarına doğru çıkan karakterlerden sonları okuyamadım :)

    YanıtlaSil
  4. fotograf penceresi:yaaa...ben de gorunmuyor o karakterler,dur bir bakayim...iki guzel gundu gercekten biraz yorucuydu ama degdi, sonuc tatmin edici...
    pixis: cok tesekkurler pixis...:)

    YanıtlaSil
  5. Yeldaaa sakin bozma boyle cokkk guzel blogun:) canim o an fotografciliktir,fotograftir baska hafta da yemektir, yemek fotografidir,ya da bembeya yazidir. Hayat iste:) bence harika

    YanıtlaSil
  6. cok tesekkur ederim pelin:)destegin icin, yorumlarin icin...

    YanıtlaSil
  7. resim yok mu isteriz isteriz :)...ne kadar keyifli gecmiş ne mutlu!

    YanıtlaSil