Latest Posts

Smithsonian Natural History of Museum'da guzel bir gun:)

By 19:41 , , ,

Bu kadar isin arasinda Washington'a gittik bir de, amac muze gezmek degildi tabi Cherry Blossom Festivali'ne katilip guzel fotograflar cekmekti. Oglen gunesinin altinda golun uzerinde sandala binecek kurek cekerek golu turlayip aksam gunesinde kiraz ciceklerinin altinda piknik yapacaktik. Bir haftadir 30 derecenin uzerinde seyreden hava sicakligi bugun bize inat cok dustu, ruzgardan hic bahsetmiyorum, kemiklerimin bile usudugunu hissettim. Ne uzerimizdeki kiyafetler yetti bizi isitmaya ne de gunes vardi guzel fotograflar edinmek icin... Deli gibi esen ruzgar, agaclarda ne cicek birakmis ne festivalden eser kalmis, cok uzuldum, hani var ya klasik bir cumle "baska bahara kaldi" aynen oyle:)
Neden kostura kostura Washington'a gittik bu festival icin ondan bahsedeyim biraz. 1912 yilinda Japonya, dostlugun ve iyi niyetin temsili olarak 16 farkli kiraz turunden toplam 3700 agac fidesini Amerikaya hediye ederek aralarindaki dostlugu vurgulamis. Belli bir peyzajla ekilip buyutulen bu kiraz agaclari, her sene festival sebebi. Tomurcuklarin kendini gosterip patlamasiyla cicekler aciyor ve festival basliyor. Festivalde uzakdogu kulturu hakim, cesitli sahne performanslari, kostumlerle caddede yuruyus vs gibi etkinliklerle Washington'in en renkli oldugu donem, Cherry Blossom Fest donemi. Bizim gibi merak edip gelen bircok kisi hayalkirikligiyla geri dondu. Biz de geldik bari muzelerden birine girelim dedik ve tercihimiz Natural History oldu bu kez:) Ilk gezdigim muze "Smithsonian Air and Space"di. Smithsonian muzeleri halka acik yani bedava-inanilmaz birsey bu- ve benim simdiye kadar gezdigim en ogretici, en egitici muzeler bu Smithsonian muzeleri.




Tum canlilarin gercek boyutlarinda hazirlanip sergilenmesi hatta bazilarinin gercek olmasi-yukarida gordugunuz balina gibi- muzeyi digerlerinden cekici kilan baska bir etken. Keske burada daha cok yer ayirabilsem de tum fotograflarimi paylasabilsem. Yolunuz buralara duserse lutfen yazin, uzun uzun konusuruz:)

You Might Also Like

4 yorum

  1. kiraz cicekleri olaganustudur yelda hepsi cok guzel ama fil cok etkileyici olmus. son gunlerde filleri okuyorum yeni bir calisma icin... belki ondan fazladan ilgim :)

    cok sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. begendiginie cok sevindim meral, genis aci lens kullandim cekerken, heybetli ve ilginc goruntusunu biraz da ona borclu sanirim:)cok tesekkur ederim yorumun icin, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Moskova'da da bu müzeye benzer bir müze Darwin Müzesi var. Oraya gitme isteğim depreşti resimlerini görünce. Vahşi yaşam her zaman ilgimi çekmişti. Bunlar da onun farklı bir boyutu ve çok ilgi çekici. Fil resmini ben de çok beğendim. Hem yapı hakkında da fikir veriyor. Yapı da hayvanlar da çok etkileyiciymiş. Paylaşımın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Cok tesekkur ederim Ayse,kacirma hemen git derim, egitici ve ogretici oluyor...Keske bizim de boyle muzelerimiz olsa:(

    YanıtlaSil